Evcil hayvanınızı edindikten sonra en kısa zamanda veterinere götürün. Tıpkı insanlarda olduğu gibi, evcil hayvanlar da ciddi koşullara gelmeden önce sorunları tespit etmek için düzenli check-uplara ihtiyaç duyarlar. Kontrol muayenehanelerini ne sıklıkta ve evde beslenen hayvanınızın diyet ve tıbbi ihtiyaçlarını planlamanız gerektiğini konuşmak için ilk ziyaretinizi yapın.
- • Aşı planlaması yapın. Evcil hayvanların bakımı için en hassas noktalardan birisi de aşıların yapılmasıdır. Bu hayvanınızın sağlığı kadar evde yaşayan tüm kişiler için çok önemlidir. Aşı sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir ve size vereceği zarar da minimuma iner. Aynı zamanda doğal ortamında değil de ev ortamında bakıldığı için sizi de pek çok riskli durumdan korur.
- • Evcil hayvanınız hasta olursa, veterinerinize hangi semptomları aramanız gerektiğini danışın ve not alın.
- • Acil durumlar ile karşılaşıldığında veterinerinize ulaşmak için mutlaka telefon numarasını alın.
Bakımıyla İlgili Detayları Araştırın
Evcil hayvan mülkiyeti için genel bir takım kuralların olmasına rağmen, her tür ve her hayvan farklıdır ve şartlara da buna göre adapte olmak gerekir.
- • Benzer evcil hayvanlara sahip arkadaşlarınıza danışın, kitaplara göz atın ve ırkları veya türleri hakkında internette de güvenilir kaynakları inceleyin.
- • Evcil hayvanı eve getirdiğinizde genel düzen kurallarınızda esnek olmaya çalışın. Evcil hayvanların kişiliklerine bağlı olarak farklı istek ve ihtiyaçları olacağını da göz önünde bulundurun.